Geen ruilbeurs dit voorjaar! Wel nieuwe bestemming voor uw pollen en stekken.

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen: als bestuur durven we het gezien de huidige Corona-maatregelen maar ook vanwege de hoge besmettingscijfers niet aan om medio april onze traditionele plantenruilbeurs te organiseren. Ook al is het in de buitenlucht en zijn we bereid voldoende afstand te houden: deze verantwoordelijkheid wil het bestuur niet dragen!

Nu denkt u misschien: dan blijf ik mooi met mijn overtollige pollen en stekjes zitten. Maar dat hoeft niet! Door onze contacten met Zorgboerderij De Stiep in Zuidlaren hoorden we dat zij bezig zijn met de herinrichting van hun tuinencomplex. En dat daar o.a. een pluktuin zal worden aangelegd. Ons Groei & Bloei-lid Tine Siccama, tevens voorzitter van de bij ons wel bekende Volkstuinvereniging Zuid-Es, co├Ârdineert als vrijwilliger de werkzaamheden hiervoor. Het zal duidelijk zijn dat voor de aanleg van een pluktuin flink wat plantmateriaal nodig is. En daarbij werd een beroep gedaan op onze vereniging. Een oproep die wij graag  doorgeven aan u als verenigingslid. Mocht u bij het opruimen van uw wintertuin plantmateriaal over hebben gooi dat dan niet direct op de composthoop of in de kliko. Maar vraag u af of het wellicht een prima aanvulling zou kunnen zijn in voornoemde pluktuin. Benodigd zijn velerlei soorten planten: bodembedekkers, uiteraard planten voor boeketten maar ook heestermateriaal voor afscheidingen. Naast vaste planten zijn ook eenjarigen-geschikt-voor-de-pluk welkom. Kortom voor vrijwel alles is wel een plekje te vinden.

Beschikbaar plantmateriaal kan, zo mogelijk voorzien van soortnaam, kleur en hoogte, worden ingebracht bij De Stiep op zaterdag 10 april a.s. tussen 10.00 en 12.00 uur. Het adres daarvoor is Randweg 1, Zuidlaren. Er is voldoende (parkeer)ruimte op de terreinen om dit corona-proof te doen. De Stiep heeft toegezegd te zorgen voor een koffie-to-go. U kunt dus ook nog met een beker koffie in de ene hand en een plak cake in de andere even kijken hoe de werkzaamheden aldaar vorderen.

Mocht u geschikt materiaal over hebben maar kunt of durft u dit niet op genoemde datum zelf in te leveren, stuur dan een mailtje naar info(at)zuidlaren.groei.nl . Het bestuur gaat dan bekijken of we het bij u thuis kunnen komen ophalen. We zullen daar dan eerst een afspraak met u voor maken.

Eigenlijk verwachten we net zoveel ingebracht materiaal als normaal bij de ruilbeurs. Dat moet toch lukken? Een kleine moeite, een groot gebaar voor een organisatie die onze steun zeker wel verdient.

Het Bestuur

De ontwikkelingen bij De Stiep kunt u volgen via hun Facebook-pagina: www.facebook.com/destiep