Zuidlaren

Appelcake

 Appelcake.

 Springvorm 22 cm. Oven  voorverwarmen op 170 a 175 gr.

 

Ingrediƫnten:

125 gr.Bertollie margarine

volle theekopje suiker ong: 160 gr.

theeglas zelfrijzendbakmeel ong: 170 gr.

2 vanillesuiker

2 eieren

3 Elstar appels

Kaneel voor op de appels

Abrikozenjam

bakpapier voor op de bodem

 

 Appels schillen en in 8 parten snijden.

Springvorm invetten met Bertollie.

Appels op de bodem leggen en bestrooien met kaneel.

Boter smelten, suiker en vanillesuiker toevoegen en mixen.

Dan 2 eieren er door mixen.

Vervolgens bakmeel er goed door mixen.

Beslag uitgieten over de appels met kaneel.

Springvorm in het midden van de oven zetten 50 min.

Cake uit de oven nemen en bestrijken met Abrikozenjam.

Smullen maar !