Activiteiten & Actueel

Bijzondere bomen en planten

 

Lezing Wiecher Huisman

Op 25 september j.l. gaf Wiecher Huisman een lezing over bijzondere planten geschikt voor onze tuinen. De opkomst was niet heel hoog maar de lezing was zeer de moeite waard, al was het alleen maar om eens wat nieuwe plantnamen voorbij te zien komen.

Wiecher, geboren op een boerderij bij Wildervank, heeft in Boskoop de tuinbouwschool doorlopen en vele leermeesters gehad. Al vanaf een jonge leeftijd werd hij geboeid door bomen en wilde daar dan ook iets mee gaan doen. Hij werd in eerste instantie hovenier. Door zijn werk bij het Pinetum in Anloo ging hij zich meer bezig houden met plantencollecties in plaats van tuinen. Zijn huidige werk bestaat uit inkoop van planten in Nederland en buitenland, hij zoekt dan vooral planten met een bepaalde uitstraling of karakter. Hiermee maakt hij dan composities in zijn projecten, waar het dan vooral gaat om de vorm en de verschillende groentinten.

Bomen, en dan vooral eiken, zijn zijn passie. Hij reist veel om bomen te bekijken. We zien prachtige foto’s van China, Chili en Schotland voorbij komen. En heel veel nieuwe bomen en struiken waarvan wij als publiek, de naam vaak niet kenden. Heel veel van deze bomen staan in zijn eigen arboretum en doen het hier in ons klimaat dus ook heel goed. Prachtige bloeiwijzen en herfstverkleuringen maken deze planten echt een aanwinst voor zelfs een kleine tuin!