Groentips & Groeninfo

 Hazelnootcake:

Nodig: 200 gram gepelde hazelnoten; 

            enkele amandelen (eventueel); 

            150 gram zelfrijzend bakmeel; 

            100 gram margarine of roomboter; 

            1 dl. koffieroom; 

            3 eieren;

            200 gram suiker. 

 Maal de noten en amandelen en vermeng ze met het bakmeel. Roer de boter en suiker romig met de mixer, voeg één voor één de eieren toe en tenslotte de koffieroom. Roer er met een lepel het meel/noten mengsel door. 

Doe de massa in een ingevette en met paneermeel bestrooide cakevorm. 

Bakken in een voorverwarmde oven ( ± 175°) gedurende 1 à 1¼ uur. 

De cake kan nog geglazuurd worden met chocolade . Ik heb dat nog nooit gedaan.

 

meer
de noten moeten wel eerst geraapt worden!
18
Jun
Tuinieren op een balkon, op 10 hoog
17
Jun
Code rood: slakken