Zuidlaren

Gardenista

Gardenista 2019

 

Op zaterdag 18 mei vertrokken we ‘s ochtends om 8:30 uur met de bus naar het Gardenista evenement.
In Assen en Beilen maakten we een korte stop om deelnemers van de Groei en Bloei afdeling Assen-Roden en Beilen op te pikken.  Om 11:15 uur kwamen we aan bij Kasteel Ophemert in de gemeente West Betuwe waar de Gardenista georganiseerd was.

Dit nieuwe evenement werd georganiseerd door KMTP/Groei en Bloei in en rondom kasteel Ophemert en was geschoeid naar Engels voorbeeld waar dit soort evenementen razend populair zijn. Een soort van Nederlandse tegenhanger van de beroemde RHS Chelsea Garden Show in Londen, maar dan wel veel kleiner.

Een van de onderdelen van de Gardenista was een aantal showtuinen waar bezoekers zich niet alleen aan konden vergapen, maar waar ze ook inspiratie uit op konden doen voor hun eigen tuin. Ook was er een expositie van prachtige bloemstukken. Een wedstrijd, van zowel amateurs, professionals als studenten.

Op het sfeervolle terrein waren tal van eeuwenoude monumentale bomen, mooie doorkijkjes en steeds weer de blik op het eeuwenoude kasteel. De expositie zelf was een mooie sfeervolle mix van bloemsierkunst, tuinarchitectuur, moestuinieren, kunst,  demonstraties, muzikale optredens en natuurlijk veel bloemen, planten en de betere tuinbenodigdheden. Exposanten willen natuurlijk graag verkopen maar namen ook alle tijd om vragen te beantwoorden en ongevraagd uitvoerig informatie te geven.

Er waren lezingen van Robert Lauret, Suze Peters, Vera Greutink, Wiert Nieuman, Jos Malherbe, en Steven Oostendorp.

Het was een prachtige zonnige dag en tussen het bewonderen van al het moois op tuingebied door konden we op de terrassen een drankje en een hapje nuttigen en luisteren naar het optreden van Anouk Geertsema en Accoustic Live.
Om 17:00 uur reden we weer terug naar het noorden. Veel mensen brachten mooie planten mee naar huis en ik denk iedereen een herinnering aan een mooie en gezellige dag vol tuinbeleving.