Zuidlaren

 

Ruilbeurs Gieten


Van ruilen komt huilen!
Waar twee ruilen moet één huilen.


Als we deze spreekwoorden wat te zwaar zouden nemen hielden we nooit weer een ruilbeurs. Gelukkig heeft de ervaring geleerd dat de negatieve waarschuwing die in deze twee spreekwoorden zit niet geldt voor onze traditionele plantenruilbeurzen.


Op zaterdag 13 april j.l. zag ik dan ook louter opgewekte gezichten toen we, onder een lekker zonnetje verzamelden op de oprit van de fam. Huisman in Gieten. Omdat we dit jaar voor het eerst zijn overgegaan op één ruilbeurs in het voorjaar en één in het najaar (afwisselend in Zuidlaren en Gieten) was het aardig druk. De oprit werd weer stevig vol gezet met pollen, stekken en zaailingen.’

 

 Nadat onze voorzitter Elizabeth iedereen hartelijk welkom had geheten en de gastvrouw een presentje had overhandigd, kon de beurs geopend worden. In korte tijd veranderde het gros van het aangevoerde materiaal van eigenaar. Voor ‘het kwijtraken’ van de rest moest iets meer reclame worden ingezet. Toch vond zo’n 90% (schatting) van het aangevoerde materiaal een nieuwe bestemming. Oude eigenaar blij, nieuwe eigenaar blij!

Daarna was het nog lang gezellig bij de warme koffie en lekkere plaatkoek van gastvrouw Sini. En ach ja, aan heteind moest toch nog iemand ‘huilen’: bij het zetten van een nieuwe kan koffie was vergeten de kan onder het apparaat te zetten. Gevolg: de koffie stroomde over en onder kastjes. Gastheer Klaas heeft dus nog wel wat nawerk gehad.