Zuidlaren

Korte stoomcursus fruitbomen-snoeien

Twijfel vooraf: kunnen we de aangekondigde korte cursus fuitbomen-snoeien nog wel door laten gaan of moeten  we die (ook) afgelasten? Afweging van voor en tegens doen ons besluiten het toch door te laten gaan en  zo verzamelen zich rond 9 uur op zaterdag 14 maart 9 deelnemers bij de oranjerie van Landgoed Bosch en Vaart in Vries.

Ook aanwezig gastheer Pieter Battjes en docent Kees Goense van Landwinkel Goense uit Marwijksoord. Na korte welkomstwoorden en uitleg van wat we gaan doen worden de mouwen figuurlijk opgestroopt en gaan we aan de slag. Nadat Kees het nodige aanschouwelijk onderwijs heeft gegeven mogen ook wij onze snoeischaren in de oude en enigszins verwaarloosde appelbomen zetten. Ondertussen worden veel vragen gesteld en deskundig beantwoord door Kees.

Rond 10 uur meldt Pieter dat de koffie-met klaar staat die we genoeglijk kunnen nuttigen op het terras van de oranjerie. Ondergetekende grijpt dit gezellig samenzijn even aan om beide heren te bedanken (zij wilden eigenlijk niets voor hun bemoeienis…) en ze namens ons allen een kadobon en een paar flessen wijn te overhandigen.

Daarna weer aan het werk en rond 12 uur waren 2 appelbomen en 1 perenboom netjes ‘geschoren’ en konden de meegebrachte snoeischaren en trappetjes weer ingepakt worden. We hebben weer het nodige bijgeleerd!

Toch wel blij dat we het door hebben laten gaan.